Begeleiding

Honden komen van Pluto …

Bijna alle problemen die we met onze honden ervaren komen voort uit misverstanden. Zelfs voor een goed gesocialiseerde hond is onze wereld vaak onbegrijpelijk, hoe slim hij ook is, hoeveel training hij ook kreeg. Hij zoekt veiligheid, controle over zijn leven. Een gelukkige hond is een hond die hond mag zijn en zich door zijn mens begrepen voelt. Hij ontwikkelt zich tot je beste vriend, wil graag wat voor je doen en is niemand tot last.

De methode: je hond is je beste vriend

Wat moet je weten van de communicatie van honden, hun behoeften en hoe je hieraan tegemoet kunt komen? Hoe bouw je een relatie gebaseerd op vertrouwen en respect? Hoe geef je je hond leiding die past in jullie vriendschap en de maatschappij? Dit is een begrijpelijke, liefdevolle, niet-confronterende, volledige methode om met je hond te leven en een fantastische relatie met hem te ontwikkelen. Deze methode geeft je alle informatie om te zien wat je hond zegt, te begrijpen waarom je hond doet wat hij doet en een simpele manier om het gedrag van je hond te vormen in de gewenste richting.

Oplossen van probleemgedrag 

Door volgens deze methode met je hond om te gaan corrigeer je ongewenst gedrag zonder angst, frustratie, medicijnen, kracht of gebruik van hulpmiddelen als slipketting, prikband en schokband. Verbeteringen kunnen verbazend snel optreden als de regels van de methode goed worden toegepast. Het legt een goede basis van wederzijds vertrouwen, respect en partnerschap, waardoor wat je ook met de hond onderneemt, beter gaat. Hij voelt zich uitgenodigd uit vrije wil met je samen te werken en kan zijn fijne persoonlijkheid ten volle ontwikkelen.

Preventie bijtincidenten

Incidenten met kinderen komen vooral thuis voor met de eigen hond. Kinderen spelen graag met hun hond, zoeken troost, gaan bij hem in de mand liggen. Onbewust en onbedoeld lokken ze het bijtgedrag van hun hond zelf uit. Onwetendheid over hondengedrag speelt hierbij een rol. Als ouders en kinderen veiliger leren omgaan met hun hond kunnen bijtincidenten voorkomen worden. Zo blijft je hond je beste vriend.

Kwaliteit en garantie

Geen mens, hond of situatie is hetzelfde; binnen de methode worden oplossingen op maat bedacht. Talloze tevreden honden en baasjes getuigen dat dit heel goed werkt. Het redt al meer dan 20 jaar levens van ‘uitbehandelde’ honden. Dog Listeners geven van harte levenslang back-up garantie, maar natuurlijk moet je er zelf ook wat voor doen!

Voor wie werkt de methode ?

Deze methode is voor vrijwel elke hond en vrijwel elk probleem toepasbaar, ook als andere professionals er niet uitkomen. Zodra de baas de begeleiding toe heeft leren passen, kan zelfs het meest hopeloze geval geholpen worden.

Voorbeelden: Trekken aan de riem – Blaffen – Weglopen – Slopen – Agressie naar mensen, kinderen, honden of andere dieren – Mensen die bang zijn voor honden – Problemen met eten – Verlatingsangst/ niet alleen kunnen zijn – De hond is de baas in huis – enz.

Ben je na het lezen van deze informatie geïnteresseerd geraakt, neem dan contact op.